2.SLB Komárno

02.02.2014 23:40

 V sobotu 1.februára 2014 sa konala 2. slovenská liga boxu v Komárne. Vycestovali sme s dvojicou dievčat, keď za náš klub štartovali Nikola Mikulecová a Eva Novotná. Karin Bahelková dostala tentokrát voľno.

 Na prvý zápas nastúpila Eva Novotná proti obrovskej favoritke tohto zápasu, českej reprezentantke, striebornej z majstrovstiev Českej republiky 2013, Karine Šírerovej. Eva musela opäť nastúpiť vo vyššej váhovej kategórii, čo znamenalo, že súperka mala o 2 a pol kila viac. Boxovalo sa na tri kolá a na našu radosť Eva dokázala vzdorovať skúsenej súperke počas celého zápasu a predviedla veľmi bojovný výkon. V zápase na body zvíťazila Karina Šírerová a Eva si pripísala ďalšíe veľmi cenné skúsenosti.

 V druhom zápase nastúpila Nikola Mikulecová proti Viere Skukálkovej z BC Ružinov. Prvýkrát sa stalo, že vo váhovej výhode bola boxerka nášho klubu. Nikola na svoj druhý zápas v živote nastúpila s veľkým odhodlaním. Vedomá si svojej váhovej výhody sa snažile neustále útočiť a bola odhodlaná zápas ukončiť čo najskôr. Nechala sa strhnúť atmosférou a podľahla svojmu obrovskému chceniu, čo využila skúsenejšia súperka a takticky dotiahla zápas do vítazného konca. Rozhodcovia sa ale museli veľmi dlho rozhodovať, komu tento naozaj vyrovnaný zápas prisúdia.

 V tomto kalendárnom roku sme za mesiac stihli odboxovať už 5 zápasov a veríme, že v tomto trende budeme naďalej pokračovať a naše dievčatá budú neustále zbierať neoceniteľné skúsenosti v prípravných a ligových zápasoch.